Onderweg naar Asatu, 'ons' dorpje!
Het geld wisselen was een ervaring op zich zeg! Jeetje wat voel je je dan rijk en tegelijk opgelaten met plaatsvervangende schaamte. Goedemiddag! wat liepen wij met een pak vol monopolie-stink-geld dat kantoortje uit! Maar goed dat we Emanuel, onze bodyguard, bij ons hebben.
In Accra nog wat boodschapjes gedaan en voor we de 4,5uur durende trip naar Asatu begonnen nog even genieten van de luxe van een Pizza!!
14:00 reden we weg, de eerste paar uur waren de binnen kanten van onze ogen erg mooi! Daarna werden we doodgegooid met muziek van Westlife wat niet erg goed was voor de liefdes emotie van Pammie.. inmiddels wordt het al erg lachwekkend en normaal dat het gemis toeslaat, een Kodak momentje!
Onderweg zagen we van alles langs de weg, waaronder een in de berm geschoven, op zn kop liggende auto! Iedereen stopte met piepende banden en schoot te hulp, de wegenwacht van Nederland is er niks bij! Met z'n alle de auto terug kantelen en naar een veilige plek duwen.. 'Get in, get in' werd er geroepen en we reden verder.
Onze 2e stop was bij het Apendorpje.. Een traditioneel dorpje, met de waterpomp in het midden en 1 boom waar de aapjes in wonen. Erg leuk om ze even een banaantje uit je hand te laten eten. Wat een brutaaltjes het lijken net mensen... ook de kindertjes waren super schattig! Misschien vonden we hun nog wel leuker dan de aapjes! Foto! Foto! Gekke bekken trekken en de foto terug kijken.. ze vonden het geweldig.
Na nog een paar uurtjes rijden arriveerde we om 18.40 bij het geusthouse of Asatu. Een prima appartementje van 6m bij 5m, met een douche (koud), een wc (met emmer doortrekken) en geen licht. De sleutel van het 2e appartement had een Ghanees op zak die niet te bereiken was. Al vlot (2 dagen later) kregen we de sleutel en 5 dagen later hadden we eindelijk licht! Maar, alles wordt geregeld en qua vervoer worden we prima verzorgd. Persoonlijke taxi's genoeg, het neefje van en vriend van, buurman enz..
De eerste échte kennismaking met Afrika zal wel indrukwekkend zijn denk ik. Alle moderne westerse welvaart achterlatend in een land aangekomen waarbij het eten van een pizza echt luxe is en het doortrekken van de WC met een emmer water de normaaltste zaak van de wereld is :) Een behoorlijke cultuurschok?
Compliment voor jullie verslag! Het geeft goed de sfeer van de omgeving en de mensen aan waar jullie de komende tijd zijn.
Grtz
Jaap
hai pam, het is leuk om te lezen in wat voor andere wereld je te recht ben gekomen. gr joke
Jeetje wat een indrukken! Leuk om te lezen meiden! Jullie kunnen lekker beeldend schrijven, zie het voor me!
Liefs lisan
Hey rianne, foto ga ik zo direct mailen! Leuk te lezen dat t goed is gegaan en je ook wat anders kunt eten dan rijst en kip :) (K)
Leuk hoor dat jullie gaan leren om dingen op je hoofd te dragen, maar Pam is al een kei in het vervoeren van zoveel mogelijk artikelen tegelijkertijd (om ze vervolgens te laten vallen), zodat het mij niet zo'n goed idee lijkt...
Enne... geld stinkt toch niet? Of wel? Ha, ha.. ik zie jullie drie al helemaal als Dagobert Duckjes door de straten van Accra lopen!
Ben wel erg benieuwd naar de Kodak momentjes.. hoop dat het jullie toch snel lukt om foto's te uploaden!
Bye for now!
Hug Mam